در هر مجموعه یکی از راه های مهم و تاثیرگذار در پیشرفت و بهبود عملکرد، تعاملات درون سازمانی و مشارکت تمامی کارکنان در امور مختلف مرتبط با سازمان است. با بررسی عملکرد شرکت ها و مجموعه ها، به این دیدگاه خواهیم رسید که هر چه تعاملات سازمانی بیشتر باشد، مجموعه پویاتر خواهد بود و با ایجاد نوعی از رضایت شغلی در میان کارمندان و همچنین ایجاد حس تعلق سازمانی به عملکرد بهتر سازمان کمک فراوانی می شود. در این مقاله به پرسش چگونه تعاملات درون سازمانی را افزایش دهیم پاسخ خواهیم داد.
استفاده از فناوری برای تعاملات درون سازمانی
استفاده از فناوری برای تعاملات درون سازمانی نکته ای مهم است. استفاده از فناوری های به روز، ابزارهای ارتباطی کاربردی را در اختیار کارکنان برای افزایش تعاملات درون سازمانی قرار می دهد. به عنوان یک مدیر همواره باید در جستجوی راه های جدید برای افزایش تعاملات درون سازمانی بود و از فناوری و تکنولوژی استفاده کرد.
با استفاده از یک پلتفرم مناسب، فضایی آسان و آزاد برای به اشتراک گذاری نظرات، ایده ها و تفکرات افراد تیم کاری در دسترس همه قرار می گیرد. بهتر است پلتفرم انتخاب شده فضایی اشتراکی داشته باشد تا همه بتوانند در آن به مشارکت و تعامل بپردازند.
ایجاد محیط کاری باز
ایجاد یک محیط کاری باز و آزاد گام مهمی در راستای به وجود آوردن زمینه و جو مناسب حاکم بر محیط کاری برای پروش تعاملات درون سازمانی است. در اصل نخستین مسئله ای که برای افزایش تعاملات سازمانی لازم است، ایجاد فضا و شرایط مناسب برای بیان نظرات و انتقادات توسط همه ی کارکنان می باشد. فضای باز در محیط کاری موجب می شود افراد به راحتی خود را ابراز کرده و راهکارهای جدیدی ارائه نمایند.
مواردی که مدیران برای ایجاد محیط کاری باز باید رعایت کنند.
- برگزاری جلسات متعدد در زمانبندی مشخص
- ایجاد فضایی مناسب جهت تعامل و بیان این موضوع که همه ی اعضا می توانند، نظرات خود را به هرگونه که تمایل دارند بیان کنند.
- ارائه بازخورد و تشویق کارکنان بر مبنای عملکرد آنان
- جلساتی برای ارائه نظرات و پیشنهادات غیر منتظره و خاص برگزار کنید.
- راه های ارتباطی متفاوتی برای تعاملات سازمانی در نظر بگیرید.
برگزاری جلسات به شیوه های متفاوت
برگزاری جلسات به شیوه های متفاوت در اولین نگاه باعث می شود جلسات برای افراد با ویژگی های متفاوت، به گونه ای کارکرد مناسب تری داشته باشد. همچنین امتحان شیوه های متفاوت برگزاری جلسات از کسالت و خسته کننده بودن این جلسات می کاهد و باعث به وجود آمدن راه های تازه ای برای تعاملات درون سازمانی می شود.
تشویق تعاملات خارج از فضای کار
تشویق تعاملات خارج از فضای کار یکی از عوامل مهم برای گسترش تعاملات عمیق تر در فضای کاری در میان کارمندان است. با این روش، کار و زندگی خارج از فضای کاری با هم پیوند می خورد و ارتباطات و نظرات عمیق تر می گردد. در نتیجه این روش می تواند بسیار تاثیرگذار باشد که افراد و کارکنان خود را به کمی معاشرت در فضای خارج از محل کار و شرایطی صمیمی تر دعوت کنیم.
موفقیتها و رویدادهای مهم را جشن بگیرید
جشن گرفتن موفقیتها و رویدادهای مهم موجببهبود تعاملات کارکنان می شود. وقتی به کارکنان میگویید که کارشان را در یک پروژه خاص بهخوبی انجام داده اند، ضمن تقویت رفتار مثبت، روحیه آنها را نیز ارتقا میدهید. اما وقتی دستاوردهای یک تیم یا کل سازمان را جشن میگیرید، درواقع اهداف مشترک را تقویت میکنید.
از ارتباطات بیش از حد بپرهیزید
ارتباطات بیش از حد در میان کارکنان می تواند آسیب زننده باشد این نوع ارتباطات می تواند عواقب ناخوشایندی در فضای کاری ایجاد کند. بهتر است حد و حدود تعاملات در میزان کنترل شده ای باشد.
مشارکت نیروها در کارها
مشارکت نیروها در کارها راه مناسبی برای ایجاد تعاملات سازمانی متفاوت است. این روش به معنای واقعی تاثیر مهمی در تعاملات و مشارکت های کارکنان دارد و یک مزیت ویژه محسوب می شود.
به جای مخفی کردن جزئیات کار سازمان تا جای ممکن شرایط را با نیروها در میان گذاشته و از آنها بخواهید برای بهبود، به شما کمک کنند.
کمک به کارمندان برای شناخت خود
کارمندانی که خودشان و قوت و ضعفهایشان را میشناسند، سریعتر رشد میکنند، ارتباط بهتری با دیگران برقرار میکنند و حمایتگرهای خوبی برای گروهشان هستند. این خودآگاهی به تیم کمک میکند که اتصال عمیقتری داشته باشند و از چالشها سریعتر عبور کنند.
شرح دقیقی از وظایف ارائه دهید
یکی از نکات مهم ارتباطی در راستای بهبود تعامل کارکنان، ارائه توضیحات کامل، دقیق و درست درباره کارها و وظایف محوله به آنهاست. همه کارکنان باید درباره وظایفشان بهخوبی توجیه شوند و بدانند که چه کاری را کِی و چطور باید انجام دهند؟ علاوه بر این توصیه میشود به کارکنان توضیح دهید که آنچه انجام میدهند، چطور به کل مجموعه در دستیابی به اهدافش کمک میکند؟
سخن پایانی
تعاملات درون سازمانی می تواند بسیار مفید و راهگشا برای هر سازمان و شرکت باشد. بهبود تعامل کارکنان، کلید موفقیت یک سازمان است که مستقیما روی رضایت شغلی و میزان بهرهوری نیروی انسانی تأثیر میگذارد.
مدیران و رهبران باید ضمن اتخاذ راهکارهای مناسب، بکوشند تا فرهنگی برای سازمان ایجاد کنند که از عنصر تعامل به بهترین شکل ممکن پشتیبانی کند.